BİTÜDER, SEKTÖREL BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

BİTÜDER, SEKTÖREL BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

BİTÜDER, SEKTÖREL BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Su yalitimin önemi, mevzuatlari, detaylari, dogrulari ve yanlişlari, Müşavir Firmalarla ile bir kez daha masaya yatirildi.

Yer alti sulari, yagmur, kar gibi herhangi bir yoldan yapilara sizan su, donarak veya kimyasal tepkimelere girerek, donatinin özelligini yitirmesine ve korozyona, yani paslanmaya neden oluyor. Oluşan korozyon ise yapilarin taşiyici sisteminin çürümesine ve zamanla zayiflamasina sebep oluyor. Su yalitimi olmayan binalarda 10 yil sonra donati başlangiçtaki taşima kapasitesinin, belli koşullarda yaklaşik olarak yüzde 66'sini korozyon nedeniyle kaybediyor. Oysa su yalitimi, binalari suyun zararli etkilerinden koruyarak güçlü olmasini sagliyor.

Bitüder Su Yalitimi ile ilgili Sektörel Bilgilendirme Seminerlerine önem veriyor

Su yalitiminda dogru ürün seçimi ve dogru uygulamanin hayati önem taşidigina vurgu yapmak amaci ile sektör paydaşlari ile bir araya gelerek bilgi paylaşim toplantilarina önem veren Bitüder, yilin son aylarinda karar mekanizmalarinda önemli rolleri olan Müşavir firmalarin teknik personellerine yönelik bilgilendirme seminerleri yapiyor. Su yalitiminin maliyeti toplam bina maliyetinin sadece yüzde 3'ü kadar. Pişmanlik yalitimi ile sonradan yapilmaya çalişilan düzeltmelerin maliyetinin çok daha yüksek oldugunu yapilan teknik sunumlarda aktaran Bitüder, proje aşamasinda detaya uygun malzeme seçiminin önemini hatirlatiyor. Depremde ayakta kalacak güvenli binalar inşa etmek istiyorsak saglikli su yalitimi uygulamasina dikkat edilmesini gerektigini, malzeme seçimi kadar uygulama kalitesinin de saglikli sonuç almak için önemli oldugu vurgulaniyor.

Ankara ve Istanbul'da yapilan bu toplantilarin önümüzdeki yil da devam edecegini söyleyen Bitümlü Su Yalitimi Üreticileri Dernegi (BITÜDER) Yönetim Kurulu Başkani Kemal Çolakoglu, yapisi geregi su geçirmezligi en üst düzeyde olan, en uzun ömürlü malzemenin bitümlü su yalitimi örtüleri oldugunu söyledi. Bitümlü su yalitimi örtüsü seçerken de mutlaka Ulusal ve Uluslar arasi Standartlara Uygunluk Belgesi bulunan kaliteli ürünleri tercih etmek ve işin uzmanlarina uygulama yaptirmak gerektigini vurgulayan Çolakoglu, SU YALITIMI'nin saglikli yapilabilmesi için dogru ürün seçimi ve saglikli uygulama konusunda BITÜDER'in karar mekanizmalari olan kurumlarla işbirligi içinde, bazi çalişmalar başlattiklarini, sektör dernegi olarak Standartlara uygun malzeme üretimi, kaliteli malzeme seçimi ve dogru uygulama konularinda Bitüder olarak takipçi olacaklarini açikladi. Yeni Binalarinda Su Yalitimi uygulamalarinin hem ürün kalitesi hem de uygulama kalitesi açisindan bina ömrünü uzatacak, yapi güvenligine destek olacak şekilde yapilmasi için, Müşavir ve müteahhit firmalarin çok önemli rolleri olduguna, paydaşlarimiza bu konularda her türlü çalişma ve teknik destek saglamaya devam etmeye hazir olduklarini da sözlerine ekledi.

BITÜDER Başkani Kemal Çolakoglu; "Deprem kuşaginda yer alan ülkemizde geçmişte çok büyük acilar yaşadik. Bilinçsiz yapilaşma dolayisiyla çok şiddetli olmayan sarsintilarda dahi evlerimiz yikiliyor, ciddi oranlarda can kayiplari meydana geliyor. "Deprem kaybini minimum düzeye indirgemek için tüm binalarda standartlara uygun ürün ve uygulamalarla su yalitimi yapilmali" dedi.